Consells pràctics Troban's Fonts d'Informació Idiomas: castellano
Cosmètica Puericultura Homeopatia Naturopatia Fitoterapia Dietètica Ortopèdia Medicaments Internacionals Novetats


Consells pràctics

DISFUNCIÓ ERÈCTIL

La disfunció erèctil ( DE) pot ser una incapacitat total per a conseguir una erecció, una capacitat inconsistent per a fer-ho, o una tendència a tindre solament ereccions breus.

Degut a que una erecció requereix una sequència precisa d' esdeveniments, la disfunció erèctil pot presentar-se quan qualsevol de tals esdeveniments s'interromp. La seqüència completa inclou els impulsos dels nervis en el cervell, en la columna vertebral, i en l'àrea al voltant del penis, i les respostes dels múscles, teixits fibrosos, venes i artèries en i aprop dels cossos cavernosos.

La causa més comú de disfunció erèctil és el dany en les terminacions nervioses, artèries, múscles llisos i teixits fibrosos, sovint com a resultat d'una malaltia. Malalties com la diabetis, malalties del ronyó, alcoholisme crònic, esclerosi múltiple, arteriosclerosi, malaltia vascular i patologia neurològica són responsables del voltant del 70% dels casos de disfunció erèctil. L'estrès, l'ansietat, la culpa, una baixa autoestima i la por a les relacions provoquen entre el 10 al 20% dels casos de disfunció erèctil.

La cirurgia (especialment la cirugia radical de pròstata degut a un càncer) pot lesionar nervis i artèries vora el penis, causant disfunció erèctil i els medicaments antihipertensius, antihistamínics, antidepressius, tranquilitzants i supressors de la gana produeixen DE com efecte secundari.

Existeixen fàrmacs per evitar els problemes de disfunció erèctil.

Farmacia Guitart
Tel.: +376 825033
Fax: +376 825034
e-mail: farmaciaguitart@andorra.ad
C/ Prat de la Creu, 59-65 Local 1
Ad500 Andorra la Vella
Principat d'Andorra


Website: Andorraportal amb Paul Brightley - M·SCA